Hallo!

Ik ben afgestudeerd in 2004 na de fulltime opleiding tot osteopaat. Maar daar bleef het niet bij. Tijdens mijn studie werd snel duidelijk dat ik een grote affiniteit heb voor craniale osteopathie. Dat wil zeggen, technieken aan het hoofd, heiligbeen en de verbinding tussen beiden.

Deze technieken zijn heel zacht en mijn fijngevoeligheid komt hierbij goed van pas. Ik besloot om mij te verdiepen in de cranio-sacrale therapie. Eerst was dat voor mij grotendeels herhaling uit de opleiding osteopathie maar er kwam een extra dimensie toen we aan het luik ‘somato-emotional release’ kwamen.

Hier leerde ik dat er vaak emoties of onverwerkte gebeurtenissen aan de basis liggen van heel wat fysieke problemen. Tijdens de opleiding leerde ik zelf in proces te gaan en om te gaan met processen van anderen. Later leerde in deze processen ook te begeleiden. Het traject van starten met de opleiding tot het volbrengen heeft enkele jaren geduurd want het bleek niet enkel een groeiproces als therapeut maar ook op persoonlijk vlak. Een tijd om nooit meer te vergeten. Heel verrijkend en het vormde me tot de therapeut die ik nu ben.

Het zorgde ervoor dat ik ‘menselijker’ geworden ben en dat ik nóg meer kan vertrouwen op wat ik voel.

Gezien ik zelf al een geruime tijd last heb van een chronische vermoeidheid was de wens groot om tot een oplossing te komen en dan komen dingen zoals de Perrin Technique op de weg. Dankbaar voor zo veel inzicht en kennis wil ik nu graag andere mensen met deze problematiek helpen. 

Ik ben aangesloten als effectief lid bij de Belgische Vereniging voor Osteopathie, Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten. BVBO.

Official Perrin Technique Practitioner.

Volg mij op Social Media:

Osteopaat D.O.

Afgestudeerd aan het I.A.O. (International Academy of Osteopathy) in 2004. Diplomatie Osteopathie (structurele, viscerale en craniale osteopathie).

CST-D en SER

Afgestudeerd aan het U.I.B. (Uplegder Institute Belgium) in 2019. Diploma cranio-sacraal therapeut en somato-emotional release facilitator en begeleider.

Certificaten

Opleidingen hatha yoga docent, yoga nidra docent en lifestyle trainer bij diverse opleidingscentra waaronder YogaLife. Vipassana retraite en mindfulness cursus.

Hoe klanten mij ervaren

Het is zeer makkelijk praten en afspreken met Barbara. Zelfs ik, die niet zo rap open sta voor anderen, voelde me snel op mijn gemak.

Joost, 38 jaar

“Ik voelde na ons eerste gesprek al een klik met haar. Door de rust die ze uitstraalt en haar luisterend oor, heeft ze de gave om mensen snel op hun gemak te stellen.
Een echte top madam!”
Sahar, 39 jaar

Reserveer een afspraak online of verstuur een contactformulier bij vragen