Selecteer een pagina

Iets persoonlijks over mezelf

Tijdens de studie ‘osteopathie’ kwam ik er al snel achter dat ik heel fijngevoelig ben. De technieken uit de cranio-sacrale osteopathie en fasciatherapie trokken mij het meeste aan. Ondertussen voel ik het cranio-sacrale ritme feilloos aan en kan ik spanningsgebieden over het ganse lichaam goed opsporen. Die gevoeligheid ligt echter niet enkel in mijn handen maar over gans mijn systeem.

Het was voor mij geen evidentie om mijn weg vinden in het leven, laat staat het opstarten van een praktijk. Ik heb last van chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, stemmingsschommelingen en zo meer. Deze zijn te wijten aan een auto-immuunziekte (Hashimoto’s thyroiditis), het herstel van een fase 2 burn-out en gevoeligheid voor depressies. Ik was meer dan eens de weg kwijt.

Met deze belemmeringen moest ik het zien klaar te spelen om mijn praktijk, huishouden en gezin te combineren zonder eronder door te gaan.

Wie leeft met belemmeringen gaat op zoek naar oplossingen. Toen ik in de twintig was had ik de kans om veel te reizen, te lezen, opleidingen en cursussen te volgen, op retraite te gaan,… Al deze ervaringen en inzichten zijn van onschatbare waarde en gebruik ik om in balans te blijven. Gaat het nu over rozen? Nee, natuurlijk niet. De vermoeidheid en stemmingsschommelingen liggen continu op de loer maar door naar mezelf te kijken en mezelf te kennen kan ik mijn grenzen beter aangeven en lukt het wel om goed te presteren.

Zelfzorg is voor mij een prioriteit. Ik kom op de eerste plaats. Mijn rust komt op de eerste plaats. Ik laat me niet meer gek maken door mijn agenda en sociale verplichtingen. Tenslotte kan ik niets geven als ik leeg ben. En laat dat nu net zijn wat ik graag doe.

Volg mij op Social Media:

Osteopaat D.O.

Afgestudeerd aan het I.A.O. (International Academy of Osteopathy) in 2004. Diplomatie Osteopathie (structurele, viscerale en craniale osteopathie).

CST-D en SER

Afgestudeerd aan het U.I.B. (Uplegder Institute Belgium) in 2019. Diploma cranio-sacraal therapeut en somato-emotional release facilitator en begeleider.

Certificaten

Opleidingen hatha yoga docent, yoga nidra docent en lifestyle trainer bij diverse opleidingscentra waaronder YogaLife. Vipassana retraite en mindfulness cursus.

Hoe klanten mij ervaren

Het is zeer makkelijk praten en afspreken met Barbara. Zelfs ik, die niet zo rap open sta voor anderen, voelde me snel op mijn gemak.

Joost, 38 jaar

“Ik voelde na ons eerste gesprek al een klik met haar. Door de rust die ze uitstraalt en haar luisterend oor, heeft ze de gave om mensen snel op hun gemak te stellen.
Een echte top madam!”
Sahar, 39 jaar

Ben je er klaar voor om jezelf op de eerste plaats te zetten?

Maak van rust en gezondheid jouw prioriteit en voel je opnieuw opgeladen om te geven aan jouw omgeving!