Craniale, craniofaciale en orofaciale osteopathie kunnen ingezet worden bij…
Hoofdpijn
- spanningshoofdpijn
- migraine
- clusterhoofdpijn
- congestieve hoofdpijn
- cervicogene hoofdpijn…
Aangezichtspijn
- trigeminusneuralgie
- druk en spanning in het aangezicht
- atypische aangezichtspijn…
Kaakgewricht
- kaakklemmen
- tandenknarsen
- pijn en ‘clicks’ bij openen of sluiten mond
- temporo-mandibulaire dysfunctie…
Andere
- duizeligheid
- draaierigheid
- tinnitus
- chronische sinusitis
- chronische nekpijn…
Belang van craniale osteopathie
Osteopathie is een holistische geneeswijze. Deze bestaat uit 3 pijlers: structureel, visceraal en craniaal. De meeste mensen kennen ondertussen de structurele osteopathie voor problemen aan de rug, nek, schouders of andere gewrichten.
Sommigen hebben ook ondervonden dat de osteopaat de darmen mobiliseert of andere organen (of viscera) ‘vrij’ maakt.
Craniale osteopathie wordt echter relatief weinig toegepast. En dat is jammer want klachten zoals hoofdpijn, aangezichtspijn, kaakklemmen,… kunnen veroorzaakt worden door bewegingsbeperkingen van de structuren van de schedel. Zoals daar zijn: de botten, hersenvliezen en het vrij stomen van hersenvocht.
Nochtans zijn er specifieke technieken voorhanden om deze structuren opnieuw beweeglijk te maken. Deze herwonnen bewegingsvrijheid spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan.
Een zetje in de goede richting dus…
“Craniale en orofaciale technieken bieden vaak een oplossing bij problemen die zich letterlijk ’tussen de twee oren’ bevinden”
(Craniale) osteopathie en inwendige technieken
De craniale behandelingen zijn vanzelfsprekend zacht van aard waarbij de meeste technieken uitwendig toegepast worden.
Ikzelf heb me echter gespecialiseerd in intrabuccaal werk, dus inwendig via de mond. Dat blijkt in sommige gevallen noodzakelijk, gezien bepaalde structuren anders niet bereikbaar zijn.
Deze technieken heb ik geleerd tijdens de opleiding ‘osteopathie’ in het I.A.O. maar werden later verfijnd aan het Upledger Institute Belgium en tijdens enkele postgraduaat opleidingen.
Ervaringen
Enkele jaren terug heb ik Barbara leren kennen als zeer gedreven. Ze heeft altijd een luisterend oor. Daar ik een zeer stressvolle loopbaan had als project- en werfsecretaresse in de bouwsector had ik af en toe te kampen met hevige nekpijn en gespannen schouders. Barbara voelt direct tijdens de behandeling waar de blokkade zit. Ik heb de indruk dat ik zelf niet moet toelichten waar de pijn zit, want ze heeft vingers die elke spanning aanvoelen. Ik zou zelf beweren dat haar vingers alles zien. Voor mij is het toppunt de craniale behandeling. Een echte aanrader.
Veelgestelde vragen
Ontvang ik een tegemoetkoming door de mutualiteit?
Hoe maak ik een afspraak?
Klik hier voor de online agenda. Indien er geen beschikbare momenten zijn, kan je ook telefonisch of via mail contact op nemen.
Parkeer- en betaalmogelijkheden?
Er is voldoende parkeerplaats voor de deur. Vergeet parkeerschijf niet!
Op vrijdagnamiddag (13u-18u) is er markt. Dan kan je een beetje verderop parkeren.
Betalen kan cash, via Payconiq of mobiel betalen.
Of u kunt online betalen als u online reserveert.
Heb ik een doorverwijzing van de huisarts nodig?
Hoewel steeds meer huisartsen doorverwijzen naar een osteopaat is het tot op heden niet nodig om een voorschrift te hebben.
Ook niet om in aanmerking te komen voor de terugbetaling door de mutualiteit. Je krijgt na afloop van de behandeling een attest mee om binnen te brengen bij de mutualiteit.