=

U heeft pijn of klachten aan rug, nek, hoofd, gewrichten,…

=

U heeft stress gerelateerde klachten of u loopt tegen de grens van burn-out aan

=

U bent herstellende van een burn-out

=

U bent op zoek naar iemand die u hierbij kan helpen 

Hoofdpijn stress
Behandeling stressklachten
=

U wenst geholpen te worden door een ervaren osteopaat die te tijd neemt 

=

U vindt het belangrijk om de oorzaak van uw klacht aan te pakken en niet enkel symptomatisch te behandelen

=

U vindt een persoonlijke aanpak heel belangrijk 

=

U zoekt naar een blijvende oplossing voor uw klacht

De kracht van de ‘reset’-behandeling zit in de holistische benadering.

Wat kunt u van mij verwachten?

Als therapeut neem ik graag de tijd. Een sessie duurt 60 tot 75 minuten zodat er voldoende tijd is om te horen hoe het met u gaat. Zowel voor als na de sessie.

Ik heb een voorkeur voor ‘de zachtere aanpak’. Technieken uit fasciatherapie, cranio-sacrale technieken en mobilisaties zijn dikwijls sufficiënt om de klachten aan te pakken.

Mijn empathische aard stelt de meeste mensen op hun gemak.

De extraatjes van de ‘reset’-behandeling

1. De balans tussen de sympathische (actie en overleven) en de parasympathische (regeneratie, rust, verwerking) tak van het autonome zenuwstelsel herstellen. Als het lichaam voortdurend in een verhoogde staat van paraatheid is, raakt de balans verstoord. Dan is er sprake van chronische stress. Deze disbalans heeft enorm veel gevolgen voor het lichaam en de psyche.

2. De ondersteuning van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as (de stress-as of HPA-as). Een beetje stress houdt ons scherp, maar chronische stress houdt het lichaam in een voortdurende staat van alarm. Dat is fysiek en emotioneel uitputtend. Een goed functionerende stress-as maakt het lichaam klaar om te vechten of vluchten, maar houdt zich rustig als de omgeving dat ook is. Bij een langdurige overbelasting van deze as raakt de bijnier uiteindelijk uitgeput. De zogenoemde burn-out…

3. Het opheffen van blokkades in het lichaam. Het kan gaan over fysieke bewegingsverliezen door bv. verklevingen, vastzittende wervels of ribben,… of over psycho-emotionele blokkades. De informatie over die blokkades ligt opgeslagen in het weefselgeheugen. Om pijn- en klachtenvrij te zijn is het belangrijk dat fysieke, psycho-emotionele of energetische blokkades opgelost worden. 

=

Balans in het autonome zenuwstelsel

=

Herstel van HPA-as

=

Afwezigheid van fysieke en emotionele blokkades

Ervaring

Barbara luistert steeds heel goed naar de zaken die ik aangeef maar voelt nog meer aan wat mijn lichaam haar vertelt. Ze wendt verschillende technieken aan en soms sta ik versteld van de uitkomst. Na elke behandeling bruis ik van energie! Door de rust die ze uitstraalt en haar luisterend oor, heeft ze de gave om mensen snel op hun gemak te stellen. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ze voor stress of burn-out gerelateerde klachten een echte aanrader is.

Sahar Ehsani

Internal Trainer/Coach

Een antwoord op uw vragen

Is er een terugbetaling door de mutualiteit?

Voor de osteopathie behandelingen (en dus ook de ‘reset’-sessies) is er een 5 à 10 keer per kalenderjaar (afhankelijk van de mutualiteit) een terugbetaling van €10. 

Voor de cranio-sacraal therapie is vooralsnog geen terugbetaling voorzien bij de mutualiteiten. 

Verschil tussen osteopathie en CST?

Osteopathie gaat kijken op structureel, visceraal en cranio-sacraal vlak naar bewegingsverliezen en deze opheffen want dat veroorzaakt ziekte.

CST (cranio-sacraal therapie) lost onverwerkte emoties op die mogelijks chronische klachten veroorzaken. Als zo een emotie ineens vrijkomt spreken we over een somato-emotional release.

We moeten er ons van bewust zijn dat tot 85% van de klachten ook een emotionele component in zich draagt. Dat is enorm veel.

Wat is SER?

CST (cranio-sacraal therapie) lost onverwerkte emoties op die mogelijks chronische klachten veroorzaken. Als zo een emotie ineens vrijkomt spreken we over een somato-emotional release.

Wordt er altijd met dialoog gewerkt?

Nee, dat hangt van verschillende aspecten af. Is er een vermoeden van onderliggende emotionele kwetsuur? Wat is de klacht? Hoe voelt de patiënt zich daarbij? Is dit het juiste moment? Zie ik het, als therapeut, zitten? Is er sprake van een psychopathologie? 

Wat is cranio-sacrale systeem en het cranio-sacrale ritme?

Het ritme is de beweging binnen het cranio-sacrale systeem geïnduceerd door de productie en resorptie van hersenvocht (cerebrospinaal vocht).

Het centrale zenuwstelsel (czs) verwerkt prikkels van binnen en buiten het lichaam en reageert erop. Het bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, die omgeven zijn door 3 vliezen. Het buitenste vlies hecht zich bovenaan aan de schedel (cranium) en onderaan aan het heiligbeen (sacrum). Tussen de 2 meest naar binnen gelegen vliezen vloeit het cerebrospinale vocht (hersenvocht) en dit voedt het centrale zenuwstelsel. Essentieel voor een goede werking van het csz is de subtiele beweeglijkheid van de vliezen dewelke overal in het lichaam voelbaar is. Het cranio-sacrale systeem bestaat uit de benige structuren, waaraan de vliezen zich vasthechten, het hersenvocht en de structuren die dit vocht aanmaken, doen circuleren en opnemen. De beweeglijkheid en communicatie tussen schedel en heiligbeen is van essentieel belang voor een goede gezondheid.

Heb ik een doorverwijzing nodig van een arts?

Nee, dat is niet nodig. Ook niet om in aanmerking te komen voor de terugbetaling door de mutualiteit. Je krijgt na afloop van de behandeling een attest mee om binnen te brengen bij de mutualiteit.

Parkeer- en betaalmogelijkheden?

Er is voldoende parkeerplaats voor de deur. Vergeet parkeerschijf niet!

Betalen kan cash, via Payconiq of mobiel betalen.

Of u kunt online betalen als u online reserveert.

Wat is een energetische cyste?

Een ingekapselde entropie door een inwerkende kracht waar het lichaam om het moment van impact geen raad mee wist. De enige optie die het lichaam op dat moment had is inkapselen om de schade te beperken. Het kan oplossen als de omstandigheden juist zijn.

Wat raad je me aan? Osteopathie of CST?

Dat hangt af van de klacht en het wijst zichzelf uit wanneer we elkaar zien en als je op de tafel ligt. Soms is het voldoende om bewegingsverliezen aan te pakken op fysieke basis. Soms komen we er op uit dat er een onderliggende emotionele blokkade onderzit.

Ervaringen 

Ik ben naar Barbara beginnen gaan omdat ik last had van mijn onderrug. Doorheen de sessies werd hierop goed gewerkt, er werd ook gezocht naar de oorzaak. Door de behandeling en het gesprek werd niet alleen het gevolg, de rugpijn, aangepakt maar ook de onderliggende oorzaak. Barbara zorgt voor een zeer volledige behandeling op maat.
Joost

Gaandeweg voelde ik beterschap, minder pijn en meer ontspanning en begreep ik de beroepsernst en de toewijding waarmee Barbara mij behandelde. Eerst was ik verwonderd: enkel met haar handen weet Barbara je lichaam te “lezen”. Er gebeurden -in mijn ogen- allerlei wonderbaarlijke dingen zoals ‘gebrubbel’ in mijn buik en op allerlei andere plaatsen in mijn lichaam. Na een uur behandeling waan ik mij a.h.w. in een andere wereld geweest.

K.M.

Bediende

Heeft u ook nood aan een 'reset'?