Osteopathie bij hoofdpijn en andere klachten aan de hoofdregio

9

Osteopathie bij hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn… De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en richt zich op een holistische aanpak.

9

Osteopathie bij aangezichts- en kaakklemmen

Craniale technieken kunnen toegepast worden bij pijn in het gezicht, aan de bovenkaak of kaakgewricht.  Ook chronische sinusitis en kaakklemmen zijn indicaties. Sommige klachten zijn chronisch van aard. Een behandeling kan ondersteunend werken.

9

Osteopathie bij duizeligheid en tinnitus

Duizeligheid, draaierigheid of problemen met het evenwichtsorgaan… Door technieken aan hoofd en nek kan de klacht mogelijks verholpen worden. 

Hoofdpijn
Ontspannen stressvrij

Je wilt natuurlijk graag klachtenvrij zijn

Met specifieke craniale osteopathie kan bovenstaande problematiek aangepakt worden. De symptomen kunnen namelijk heel belastend zijn en staat vaak een ontspannen en zorgeloos bestaan in de weg.

Veel van de klachten zoals hoofdpijn en andere pijnen in de hoofdregio zijn vaak complex van aard en hebben een holistische aanpak nodig.

Sommige kunnen veroorzaakt worden door bewegingsbeperkingen van de structuren van de schedel, wervelkolom en heiligbeen (botten, hersenvliezen en doorstroming van hersenvocht). Technieken uit osteopathie worden aangewend om deze structuren opnieuw beweeglijk te maken waardoor het lichaam aangespoord wordt om het zelfgenezend vermogen aan te spreken. Een zetje in de goede richting dus…

 

“Craniale technieken bieden vaak een oplossing bij problemen die zich letterlijk ‘tussen de twee oren’ bevinden”

Osteopathie en cranio-sacraaltherapie

Osteopathie is een holistische behandelwijze die wordt onderverdeeld in 3 pijlers: structureel, visceraal en craniaal.  Het werd me snel duidelijk dat craniale technieken enorm belangrijk kunnen zijn, zeker bij hoofdpijn, kaakproblemen en andere aandoeningen in de hoofdregio.

De handelingen zijn vanzelfsprekend zacht van aard waarbij de meeste technieken uitwendig toegepast worden. Ikzelf heb me echter gespecialiseerd in intrabucaal werk, dus inwendig via de mond. In sommige gevallen blijkt dat noodzakelijk. De ervaring leert dat de structuren die anders niet kunnen bereikt worden toch een heel belangrijke invloed hebben op het volledige lichaam. Deze technieken heb ik geleerd tijdens de basisopleiding in het I.A.O. maar werden verfijnd aan het Upledger Institute Belgium en tijdens enkele postgraduaat opleidingen.

Nekpijn spanningshoofdpijn

De schedel (cranium) vormt een geheel met de wervelkolom en het heiligbeen (sacrum)

Schedel

Alle botten, vliezen en vocht moeten vrij kunnen bewegen.

Wervelkolom

Vrije wervels van de schedelbasis tot aan sacrum zijn van belang.

Heiligbeen

Communiceert met de schedel door de anatomische connectie.

Ervaringen

Enkele jaren terug heb ik Barbara leren kennen als zeer gedreven. Ze heeft altijd een luisterend oor. Daar ik een zeer stressvolle loopbaan had als project- en werfsecretaresse in de bouwsector had ik af en toe te kampen met hevige nekpijn en gespannen schouders. Barbara voelt direct tijdens de behandeling waar de blokkade zit. Ik heb de indruk dat ik zelf niet moet toelichten waar de pijn zit, want ze heeft vingers die elke spanning aanvoelen. Ik zou zelf beweren dat haar vingers alles zien. Voor mij is het toppunt de craniale behandeling. Een echte aanrader.

Chantal Royers

Secretaresse

Veelgestelde vragen

Terugbetaling door de mutualiteit?

Voor de osteopathie behandelingen (en dus ook de ‘reset’-sessies) is er een 5 à 10 keer per kalenderjaar (afhankelijk van de mutualiteit) een terugbetaling van €10.

CM: klik hier

Helan: klik hier

Bond Moyson: klik hier

 

Parkeer- en betaalmogelijkheden?
Er is voldoende parkeerplaats voor de deur. Vergeet parkeerschijf niet!

Betalen kan cash, via Payconiq of mobiel betalen.

Of u kunt online betalen als u online reserveert.

Doorverwijzing van een arts nodig?

Nee, dat is niet nodig. Ook niet om in aanmerking te komen voor de terugbetaling door de mutualiteit. Je krijgt na afloop van de behandeling een attest mee om binnen te brengen bij de mutualiteit.

Heb je een vraag over jouw klacht?