Home » Blog » Algemene info » Long Covid. Wat nu?

Long Covid. Wat nu?

door | 11 jul, 2023 | Algemene info

“Viral waste products must be secreted or they recirculate, which is why anyone with Long Covid should also look into the osteopathic Perrin Technique.”

Helen Kirwan-Taylor

Dit zijn de woorden van journaliste Helen Kirwan-Taylor in een artikel gepubliceerd op MailOnline en in de 21 mei-editie van YOU Magazine.

Helen vertelt daar hoe ze sinds 2020 tegen Long Covid vecht en deelt haar ervaring over het hobbeling parcours die ze heeft uitgeprobeerd tijdens haar herstelreis (voor de liefhebbers: dit is het artikel).

Ze slaat echter wel de nagel op de kop. Als de drainage van afvalstoffen niet correct verloopt dat heeft dat grote gevolgen.

Link met CVS

Long Covid heeft verrassend veel gemeen met CVS. In deze video legt dr. Perrin uit hoe hij Long Covid ziet. Hij vertelt dat het voor hem geen verrassing is dat er zo veel mensen last hebben van chronische vermoeidheid na een Covid infectie.

Vaak ontstaat CVS door een virale trigger. Het sympathisch zenuwstelsel staat meestal al geruime tijd onder spanning. De virale infectie doet de emmer overlopen door ‘viral waste’ en er loopt iets fout in het neuro-lymfatisch stelsel waardoor toxines niet goed afgevoerd worden. Wil hier graag meer over weten? Klik dan hier.

In dit wetenschappelijk onderzoek (link) worden de zelfmassage, bewegingsroutine en koud/warmte therapie getest om te zien of ze patiënten met Long Covid kunnen helpen.

Wat is de Perrin Technique?

De Perrin Technique™ is een osteopathische benadering die een gezonde afvoer van toxines rond de hersenen en het ruggenmerg stimuleert.

De behandeling bestaat uit massage van de zachte weefsels in het hoofd, de nek, de rug en de borst met als doel alle gifstoffen uit het lymfestelsel naar het bloed te draineren, waar ze uiteindelijk in de lever terecht komen om te worden ontgift.

Na verloop van tijd begint het sympathische zenuwstelsel correct te functioneren en tasten gifstoffen de hersenen minder aan. Als de patiënten zichzelf dan niet overbelasten, zouden hun symptomen geleidelijk aan moeten verbeteren. Na verloop van tijd zijn sommige patiënten volledig symptoomvrij.

Bekijk je graag testimonials? Dit is een link naar een filmje: https://www.youtube.com/watch?v=_ZK2MtkhcHk

Maak je graag een afspraak om te zien of de Perrin Technique iets voor jou is? Dat kan via deze link.

Heb je eerst nog enkele vragen? Stel ze gerust via deze link.

Barbara De Lange

Ik zet mijn jarenlange ervaring als osteopaat en craniosacraal therapeut in bij stressgerelateerde klachten, craniale problematiek en chronische ziektebeelden zoals CVS/ME en fibromyalgie.

Laatste artikelen

Gerelateerde artikelen

Met welke klachten naar de osteopaat?

Met welke klachten naar de osteopaat?

Je kan voor de behandeling van veel verschillende klachten bij de osteopaat terecht, maar niet met alles. Zo schrijft hij of zij bijvoorbeeld geen geneesmiddelen voor en geeft geen injecties. De osteopaat is dan ook geen vervanger van de huisarts, specialist of kinderarts.

lees verder
Tips om beter te slapen

Tips om beter te slapen

Heb je ook het gevoel dat je niet uitgerust wakker wordt? Slaap je moeilijk in of lukt het niet om door te slapen? Word je vaak wakker? Ik kan je verzekeren, je bent niet alleen. Steeds meer mensen geven aan dat ze slecht slapen. De volledige overgave in de armen van Morpheus is zoek. Tijd voor tips om beter te slapen…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin