Barbara De Lange
  • Osteopathie
  • • Cranio-Sacraal Therapie
  • • Emotionele Ontspanning
BARBARA DE LANGE Osteopathie & Cranio-Sacraal Therapie

Wie ben ik?

Mijn naam is Barbara De Lange. Als dochter van een kinesitherapeut ben ik opgegroeid in een thuis waar het menselijk lichaam letterlijk en figuurlijk centraal stond. Mijn vader had in het midden van zijn cabinet een geraamte die aan de basis ligt van mijn fascinatie voor het menselijk lichaam. De studiekeuze kwam dan ook niet geheel onverwacht, hoewel in die tijd osteopathie nog niet zo bekend was.

Ik ben afgestudeerd in 2004 aan International Academy of Osteopathy (I.A.O).

Tijdens mijn studie groeide een grote affiniteit voor de subtiliteit en zachtheid van de technieken uit de cranio-sacrale osteopathie (‘cranio’ van ‘cranium’ verwijst naar de schedel en ‘sacraal’ van ‘sacrum’ verwijst naar het heiligbeen).

De filosofie, techniek, aanpak en resultaten van deze therapie sprak me zo aan dat ik me hierin wenste verder te specialiseren.

Tijdens deze studie aan het Upledger Institute raakte ik in de ban van het lijfelijke geheugen en de link tussen emotie en fysieke klachten. Vaak zijn onopgeloste emotionele kwesties de basis voor het ontstaan van herhaalde, hardnekkige en langdurige klachten. Door somato-emotional release technieken (SER) kunnen we emoties via het lichaam en dialoog ontdekken en integreren zodat ze kunnen doorleefd en losgelaten worden. 

Mijn specialisaties zijn: spanningshoofdpijn, hoofdpijn, sommige vormen van migraine, kaakgewrichtsproblemen, ondersteuning bij orthodontie, chronische sinusitis, chronische rhinitis, aangezichtspijn, dyslexie, leerproblemen bij kinderen, ondersteuning bij energietekorten (burn-out, CVS), chronische nekklachten ...

Ik hou ervan om zachte technieken te gebruiken. Soms werk ik via de mond om de structuren van het gezicht, de kaak en de mond vrij te maken. 

Naast het therapeutische werk geef ik yoga en yoga nidra, één op één. (respectievelijk RYS 200, RYS 60 certificaat YogaLife School). 

Yoga is al lange tijd één van mijn passies. Doorheen het leven, telkens als het leven me op de proef stelde, was yoga mijn beste vriend. Het bracht rust en troost. Ik heb dan ook mijn plaatsje gevonden bij Shambho aan de Watersportbaan in Gent. Een plek waar ik ondertussen al 12 jaar vrij kan genieten van yoga, Nia en andere bewegingsvormen. Mijzelf de nodige rust geven en opladen is iets wat prioritair is om mijn functie naar behoren te kunnen uitoefenen. 


Iedereen is welkom in de praktijk
  • Volwassenen
  • Kinderen
  • Baby's

Contact

0495 25 25 08

Zuiderlaan 1-3
9000 Gent
Klik hier voor de ligging

Landegemdorp 5
9850 Nevele
Klik hier voor de ligging


Ga naar het
contactformulier

Facebook


"The processes of life must be kept in motion" Philosophy of Osteopathy